Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
0
4
0
2
1
7
Blogbejegyzések, érdekességek
2021.03.13 15:13

Online élményfestés vs számok szerinti festés

Hogy mi a különbség egy online élményfestés és egy szám szerinti kifestő között, azon kívül, hogy az egyik képet videós segítséggel a másikat pedig számozott színekkel készítjük? Hogy kell elképzelni az egyiket, és hogy a másikat? Vajon van különbség az elkészült képek között?

Ennek jártam utána úgy, hogy egy fénykép alapján elkészítettem a festés mindkét verzióját. A tapasztalataimat ebben a bejegyzésben igyekeztem összegyűjteni, megosztani.

Kb. 2-3 évvel ezelőtt az egyik legnagyobb külföldi, online piactéren jött velem szembe először a szám szerinti festőkészlet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vászonra a felrajzolt vonalakon belül számokkal vannak jelölve az egyes színek. Ugyanazekkel a számozásokkal pedig festékeket is kapunk hozzá, amit csak az adott, megfelelő számozású területre fel kell vinni. A sok szín kuszaságából egyszercsak összeáll egy gyönyörű kép.

Amikor 2020. márciusban le kellett állni az élő élményfestésekkel, még el is gondolkoztam rajta, hogy esetleg én is értékesítsem, de végül annyira bizonytalan volt (pont onnan) a beérkezés, hogy végül saját magam készítettem el, a saját szettjeimet.

Persze ezek, a saját szettjeim nem egészen ugyanolyanok, de a festés nyújtotta élményt midnenképpen biztosítja mindkettő, mind az online élményfestés, mind a szám szerinti festés.

Az online élményfestés során adott kép teljes megfestéséhez elkészítem a videót, részletes magyarázatokkal, színkeverésekkel, majd a rendelés során a teljes szettet előrajzolt vászonnal, ecsetekkel, szükséges színű és mennyiségű festékekkel küldöm. A szetthez tartozik egy videós segítség, amellyel biztonságosan, pontosan követhető minden egyes lépés a festés során.

Visszatérve a szám szerinti kifestőkre, más cégek biztosabbak voltak magukban, így már itthon is kaphatóak. Tulajdonképpen, ezeket egy felnőtt színezőhöz lehet hasonlítani, de itt vászonra (ez lehet keretre feszítve, vagy tekercseben - típustól függ) ecsettel és festékkel festünk. Tény és való, hogy gyönyörű képek születnek még akkor is, ha valaki utoljára az iskolában fogott ecsetet és festett. :) - (na jó, ugyanez elmondható az online élményfestő szettekről is... :D )

Az utóbbi időben egyre több ismerősöm is kipróbálta ezt az új "őrületet", és a Facebookon, a Ceruza- és festett portrék oldalamra is egyre több kérdés érkezett, hogy érdemes-e kirpóbálni, mi a kettő között a különbség? Miben más a szám szerinti kifestő, mint az online élményfestés, amikor az illető videó alapján fest?

Úgy döntöttem, hogy ahhoz, hogy egy telejesen korrekt képet mutassak be, és mondjak véleményt, meg kell ismernem a "másik oldalt" is. Mivel "Adj Uram, de rögtön" típus vagyok, esélyét sem láttam annak, hogy rendelek egy ilyen szám szerinti festő készletet, és csak akkor tudom elkezdeni, ha megérkezett.... :D Mindemellett, azt is tudni kell rólam, hogy ha elhatároztam, akkor, ha törik, ha szakad, megcsinálom, valami megoldás mindenre van. :) És a megoldás legtöbbször a legjobb barátunk, a Google adja, mint most is, és láss csodát, van rá program is.

Az utóbbi időben úgy döntöttem, hogy az online élményfestő szettekhez vagy saját festményt, vagy fotót használok. A legújabb videóhoz már kiválasztottam egy Buddha szoborról készült fényképet, így úgy döntöttem, ezt fogom kipróbálni a két verzióban.

Az eredeti fénykép:

A már említett programba csak feltöltök egy tetszőleges képet, és átalakítja szám szerinti kifestőre, mellékelve hozzá a kifestéshez szükséges "burda szabásmintát" (mindjárt látjátok miért ez a legpontosabb leírása :) ) és a szükséges színeket. Ez nyomtatható verzióban van, így a nyomtatás után már "csak" fel/át kell rajzolni a vászonra.

Íme a program által generált szám szerinti kifestő alapja (itt már a vászonra felrajzolva)

A szám szerinti kifestő felrajzolva a vászonra

Ez pedig a hozzá kapott szükséges színek és számok. (itt már látszik, ahogy felette próbálgattam, hogy melyik színt, hogy keverjem)

Ennek a programnak egy hátránya volt, mégpedig az, hogy minimum 8 és maximum 24 színt használ, e két érték között mi magunk is be tudjuk állítani a kívánt színek számát. Én a 24 színes verziót választottam, hogy minél több színt vissza tudjon adni az eredeti képből.

De, ha már összehasonlításról van szó, akkor megmutatom, hogy az online élményfestéshez milyen előrejazolt vásznat küldök:

Egy kicsit kevesebb vonallal, számok nélkül, hiszen a színek keverését a videóban elmondom. :)

 

Szóval, megint visszatérve, nagy levegőt vettem, és nekiálltam, hogy a szabásmintámat festett Buddha szoborrá alakítsam. :D Mint, már elmítettem, a felnőtt színezőkhöz tudom hasonlítani a szám szerinti kifestőket, amit jómagam is kipróbáltam. - Bár nekem ott is inkább a saját színező készítése nyújtott nagyobb örömet, mint maga a színezés. :)

Türelem, sooook- soook türelem kell hozzá. De az semmiképpen nem mondanám, hogy nem lehet élvezni, ahogy a sokszínű területekből egyszer csak összeáll egy képrészlet.

Fázisfotók (sajnos későn kapcsoltam, így csak ez a kettő kép készült):

                       

 

Nekem személy szerint nagyon nehéz volt, hogy pontosan a vonalakon belül maradjak, és ne mossam össze a színeket, hanem megmaradjon ennek a festésnek a varázsa, azaz a látható határvonanalak. Kb. 6 óra alatt készült el, amiben a színek keverése is benne volt. Mindenesetre egy érdekes, és szép eredmény született, érdemes volt kipróbálni.

Az elkészült kép mutatja, hogy miről van szó, egységben van az eredeti képpel, így én meg vagyok ezzel is elégedve.

 

És mivel még mindig arról van szó, hogy összehasonlítsam a két lehetőséget, pár szóban összefoglalom az online élményfestő változatot is. Az élményfestő videók általában 75 és 120 perc közöttiek. Nagyon ritka esetben, ennél egy kicsit hosszabbak.

Jelen esetben a videó közel 2 órás. Mindenki magának keveri ki a színeket, aminek a módja a felvételeken részletesen elhangzik, látszik. A határvonalak szélét összemossuk, így nem látszanak élesen. Ebben az esetben is mindenki, ugyanúgy a maga módján tud haladni, hiszen a felvétel bármikor megállítható, visszanézhető. Ha közben pedig kérdés van, bármelyik csatornán, bármikor elérhető vagyok. :)

Az online élményfestés videójához készült kép így néz ki:

 

És a végső összehasonlítás eredménye pedig itt látható:

 

Mindkettő más a maga módján, de tényleg élvezetes volt a festése a szám szerinti kifestőnek is.

 

"Belül keressétek a fényt, önmagatokban leljetek menedéket! Vezéreljen az igazság, mint fény a sötétben, mert az lehet csak menedéktek! Magatokban, ne másban higgyetek!" Buddha

 

Köszönöm a figyelmeteket!

Bea

Beo-Art Design

 

 

 

 

 

 

 

Webáruház készítés